24 december – Stump Pass Beach State Park

Het leven bevalt ons hier goed. De mensen in onze straat kijken je aan wanneer je passeert, steken een hand op en zeggen “Hai”. Ja, voor ons Nederlanders is dat bijna ongekend :-) In het verkeer zijn er veel mensen die ongevraagd voorrang verlenen, terwijl ze zelf voorrang hebben. Voorkruipen bij de kassa’s komt hier zelden voor (ik heb het hier wel eens meegemaakt, maar het komt in Nederland echt veel meer voor).

Halleluja voor Amerika zal ik niet zingen, want er zijn ook genoeg negatieve kanten, zoals ieder land zijn mindere kanten heeft, maar ik zou het niet erg vinden om de helft van het jaar hier door te brengen. De rust, de ruimte en het relaxte van de mensen is al een vakantie op zich. O ja, en Patricia Paay kent men niet. Wat hééérlijk om verstoken te blijven van nieuws over haar ;-)

Vandaag willen we het vooral een beetje rustig aan doen. We willen een beetje bij het huis blijven en wat winkelen. Het is echter zulk lekker weer dat we toch besluiten om naar een strand in de buurt te gaan.

Ongeveer een kwartier verderop ligt Stump Pass Beach State Park. Het ligt in het zuidelijke deel van Manasota Key. Het schijnt dat hier vaak haaientanden te vinden zijn en natuurlijk veel schelpen.

Wanneer we de wijk uitrijden zien we ineens een schildpad de weg oversteken. Waarschijnlijk zal de gemiddelde Floridiaan daar niet echt van opkijken, maar ik kan je wel vertellen dat wij die in Lelystad niet hebben ;-) Reden genoeg dus om boven op de rem te gaan staan en als een echte toerist, gewapend met een fototoestel, de auto uit te springen.

Mr. Turtle was niet echt gecharmeerd van deze actie.

 

We hebben hem even van dichtbij bekeken en zijn toen de auto weer ingegaan, zodat hij weer verder kon hobbelen. Of hobbelen… ik dacht dat schildpadden langzaam waren, maar ik vond dat Mr. Turtle zijn weg naar de struiken nog redelijk snel vond. Hij dacht natuurlijk ook: ‘Daar heb je weer een paar van die verdomde toeristen’.

Stump Pass Beach Park bleek weer eens een prachtig exotisch plekje te zijn.

We hebben geen haaientand gezien, maar dat maakte de pret niet minder. Wat is het hier toch mooi. Dat wordt echt overschakelen wanneer we straks weer in het koude, grijze Nederland zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten